Upp

Myter om hybridmanikyr


Hybridens popularitet är beroende av många osanna teorier och felaktiga inlägg som skrivs om metoden. Hybridmanikyrer har både beundrare och motståndare, och på så sätt har skillnaden i åsikter uppstått. Det är dags att gå igenom myterna om hybrider och försöka bringa klarhet i frågan. Här är fyra myter om hybridmanikyr. Har du hört dem, eller kanske till och med tror på dem?

MYT 1. Hybridmanikyr skadar nagelplattan

Har du testat hybridmanikyr och fått svaga, sköra och skadade naglar? Tror du att allt beror på hybridmanikyren? Fel. En väl utförd hybridmanikyr skadar inte nagelplattan. Skador kan endast uppstå om manikyren utfördes felaktigt. Onödigt filande av nageln innan applicering av nagellack, felaktig nagellacksborttagning med fil (istället för upplösande medel), dåligt nagellack från ett okänt märke – allt detta kan skada naglarna. Det är inte konstigt att en inkompetent utförd behandling på naglarna förstör dem. Dessutom finns det en till sak som bidrar till att skada nagelplattorna… en annan av myterna.

MYT 2. Hybridmanikyr kan bäras konstant

Alla naglar behöver en paus från hybridmanikyr för att återhämta sig. Professionella terapeuter som utför nagelbehandlingen ska informera dig om att naglarna behöver vila. Det rekommenderas att du tar 2 – 3 veckors paus, under vilken du behöver vårda nagelplattan ordentligt med t.ex. kalcium, protein eller oljor (jojobaolja har mycket god verkan). Under pauserna rekommenderas även behandlingar med japansk manikyr och en handmask med paraffin.

MYT 3. Hybridmanikyr måste inte vara dyrt

Äkta hybridnagellack tynger inte ner plattan, för det behöver inte fila ner den. Att ta bort nagellacket ska inte heller vara ett problem, för lagret löses upp efter 3 – 5 minuter. Produkter som bara imiterar hybriden kräver mycket mer jobb och skadar nagelplattan efter en användning. Hybridmanikyr får inte vara billigt, för då får vi produkter av sämre kvalitet som inte ens liknar äkta hybridnagellack.

MYT 4. Hybridmanikyr kan tas bort hemma

Att ta bort hybridmanikyren är det tillfälle då naglarna är mest benägna att skadas. Felaktig borttagning av hybridmanikyr kan förstöra och skada nagelns struktur. Det är svårt att ta bort hybridmanikyren, och alla metoder – fila, gnida och peela nagellacket – kan orsaka stora skador. Därför är det bäst att låta en professionell nagelterapeut ta bort hybridmanikyren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *