Upp

Ögonmakeup – en steg-för-steg guide om hur man applicerar mascara

Ögonmakeup är en signifikant förbättring i det slutliga utseendet. En välgjord form kan ses i ögat som inte behöver ögonskugga eller eyeliner. Så viktigt som att välja rätt mascara är hur du använder den. Även om kvinnor brukar använda denna kosmetika från sin tidiga ungdom, använder många av dem den felaktigt. I motsats till den gemensamma åsikten är ögonmakeup inte så lätt! Hur målar man ögonfransar? Vad ska man göra när de klibbar ihop? Vad är egenskaperna och vad innehåller mascara? När ska man köpa en ny och hur man ska ta hand om den?

Hur applicerar man mascara?

Eller snarare: hur ska man inte applicera? Inte som på 1960-talet, när nästan varje kvinna hade ögonfransar som fastnade som istappar från taket. I allmänhet bör tekniken appliceras på ögonets form, om du har ett hängande ögonlock, är det bättre att hoppa målning av lägre ögonfransar. Detsamma gäller för mycket långa nedre fransar, om de är för markerade kan de störa ögonkroppen. I ett sådant fall är det bättre att borsta de nedre ögonfransarna noggrant för att göra dem synliga. För att förlänga och tjocka ögonfransarna, applicera en lätt beläggning eller genomskinligt pulver mellan varje lager. På så sätt blir ögonfransarna optiskt förtjockade och förlängda.

Vad ska man göra när ögonfransarna klibbar ihop?

Om du lyckades klibba ihop dina ögonfransar, försök att skilja dem med en speciell pensel – en metall eller en plast. Använd aldrig ett stift för detta ändamål, det kan vara farligt. Medan du täcker de övre fransarna flyttar du borsten något så att varje frans kan komma in mellan borstens borstar. Bara när detta händer flyttar du borsten längs dina ögonfransar. På detta sätt kommer de att vara heltäckta. Toppen på väggen kan användas för att dra ut ögonfransarna som växer i hörnet.

Det fungerar inte ordentligt, det kan innebära att det inte är friskt längre. Om din mascara har torkat ut kan du hälla på en droppe sminkborttagare. Gör det i mascaran innehåller cashmere, eftersom det kommer att börja klibba och flagna.

Mascara – komposition och egenskaper

För länge sedan slutade mascaror vara ett verktyg för att lägga färg till ögonfransar. Nu tjocknar det dessutom, förlänger, böjer och ger näring. Det är främst tack vare det lämpliga urvalet av ingredienser. För att stärka ögonfransarna bör mascara innehålla vitamin E, ceramider och kashmirproteiner, för att ge näring till keratin, växtvax och bivax och att fukta och bibehålla elasticitet – vitamin B5 (panthenol), kitosan och växtvax och bivax. Egenskaperna hos förtjockningsmascara bestäms av närvaron av aluminiumföreningar och silkepartiklar, kashmir och mohair samt glansegenskaper – silikon, hållbarhet – latexpartiklar.

När ska man köpa en ny?

Mascarans hållbarhet är vanligen 6 månader. Förpackningen innehåller PAO-skylten, symbolen för en öppen burk med det antal månader under vilka produkten måste användas. Om vi ​​råkar glömma när vi öppnade vår mascara är det värt att se på dess konsistens. Om det har klart förändrats, det vill säga, mascaran har blivit torr, luktar konstigt och smetar, är det bättre att kasta bort den.

Mascaran är baserad på vatten, vilket ökar risken för multiplikation av bakterier och andra mikroorganismer. Därför är utgångsdatumet för denna kosmetika vanligtvis kort. Dessutom används mascaran nära ögonen, så utgått kan den orsaka mycket skada.

Hur tar man hand om mascara?

Mascaraborsten ska tvättas noggrant minst en gång i veckan. På så sätt tar du bort den torkade mascaran från staven och hjälper till att bevara den ursprungliga formen på borsten. Det är värt att göra, särskilt eftersom det här sättet kommer att minimera risken att klibba och därigenom överbelasta ögonfransar. En ren pensel förlänger dessutom mascaralivet.

Ögonfranssmink – tips

  • För att ta bort den vattentäta mascaran, använd speciell kosmetika för detta ändamål. Annars kanske du inte kan ta bort det helt och följaktligen kan det irritera ögat.
  • Se till att du stänger mascaran ordentligt, eftersom den innehåller flyktiga oljor som avdunstar när det finns luft i behållaren. När det händer, förlorar mascaran många av dess egenskaper.
  • Sätt långsamt och försiktigt borsten i förpackningen.
  • Kvinnor som bär kontaktlinser bör undvika ögonfransar som innehåller förtjockning och förlängning av partiklar, eftersom sådan mascara kan klibba.