Upp

Hur tar man hand om huden?

Visst vill vi alla ha mjuk och vacker hud? Tyvärr har vi inte alltid tid att ta hand om den ordentligt. På kvällarna längtar vi oftast efter att krypa ner under täcket, och har inte tid att tänka på skrubb, massage, doftljus, och rätt antal essentiella oljor. Så hur kan vi ta hand om vår hud?

Vi måste vara systematiska när vi tar hand om huden, annars kommer huden att bli torr och läderliknande. Börja din hudvårdsrutin med ett varmt bad, men kom ihåg att vattnet inte får vara för varmt. Du kan ha i ett par citronskivor, essentiella oljor, badbomber eller lite badskum. Ett varmt bad öppnar porerna, stimulerar blodcirkulationen, och gör dig avslappnad. Allt du behöver är 15 minuter. Efter den tiden kommer du att känna dig mer avslappnad, och huden är redo för vidare behandling.

Under badet kan du använda kroppsskrubb, som hjälper till att avlägsna döda hudceller och baciller i hudens porer. Det gör dessutom kroppen mer tonad, mjukare, och förhindrar hår från att växa in i huden. Använd en borste med mjuka hår, en särskild handske eller svamp, och en särskild kroppsskrubb. Exfoliering påskyndar absorberingen av kosmetikans element och gör huden mjuk att röra.

Utför massage under skrubben eller direkt efteråt. Massage har hälsosamma egenskaper, men du måste veta hur du ska göra. Det är viktigt att påbörja massagen på kroppens undre och övre delar, och fortsätta mot hjärtat. Du kan massera hälarna, knäna och armbågarna mer intensivt eftersom huden på dessa kroppsdelar är mycket tjockare, så du behöver skrubba den mer noggrant. Massage hjälper dessutom till att reducera celluliter.

Nästa steg är en ansiktsmask eller kroppsmask. Vi kan köpa dem i butikerna eller göra dem själva. Allt du behöver komma ihåg är att ingredienserna måste anpassas efter din hudtyp och dess behov. vi kan använda en återfuktande eller rengörande ansikts- eller kroppsmask medan porerna fortfarande är öppna, och medan kroppen är varm från badet och stimulerad från massagen. På så sätt når elementen hudens djupare delar.

Efter att du tvättat av dig masken är det bäst att återfukta huden med lotion eller kroppssmör. Genom att använda den här sortens kosmetika kan vi göra huden fräschar och mer tonad. Under behandlingen behöver vi ett tunt lager kosmetika, som ska appliceras och absorberas. Sedan är vi helt redo att krypa ner under täcket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *