Upp

Vilka koreanska skönhetsprodukter bör du välja?

Koreanska kvinnor har länge hållit på med skönhet och hudvård. Därför är det kanske inte så konstigt att sådana produkter är populära över hela världen. I den här artikeln får du lära dig hur koreanska kvinnor använder sminkborttagning och vilka fördelar deras produkter har. Läs vidare för att veta allt om koreansk exfoliering, återfuktande ansiktsmasker, och ansiktskräm med snigelsekret!

Koreansk sminkborttagning

Koreansk hudvård är en process i flera steg, precis som själva sminkborttagningen. Kvinnorna använder främst oljor, rengörande medel och skum för att tvätta bort sitt smink. Rutinen börjar med olja, till exempel rosenolja. Produkten löser upp smink, medan den rengörande produkten tvättar bort överflödig olja och sminkrester. Skum används däremot för att massera huden (men undvik ögonen!). Under behandlingen verkar skummet på djupet för att rengöra porerna. Huden kan kännas lite stram efter massagen, så använd en toner för att återställa pH-nivån.

Efter fyra veckors rutiner med koreansk sminkborttagning kommer du börja se resultat: porerna är mindre synliga och huden har en jämnare nyans. Skummet tvättar snabbt och effektivt bort sminkrester och effekten sitter längre än traditionella produkter.

Koreansk exfoliering

Sminkborttagning avslutas vanligtvis med en återfuktande kräm, men inte i Asien. Koreanska kvinnor använder först en milt exfolierande skrubb som tvättar bort döda hudceller. Här rekommenderar vi främst en skrubb med extrakt från kiwi. Du behöver inte gnida in den hårt i huden. Applicera bara krämen i huden (men undvik ögonen!) och låt den verka i en kvart. Skölj sedan bort den med vatten. Precis som andra koreanska produkter innehåller exfolierande krämer ingredienser som gör huden vitare. AHA-syrorna i skrubben exfolierar huden, medan vitamin C förbättrar deras nyans.

Återfuktande ansiktsmask

Efter sminkborttagning och exfoliering behöver kroppen en återfuktande boost. Använd en engångsmask med återfuktande egenskaper. De är ofta gjorda i bomull och innehåller många viktiga näringsämnen. Använd maskerna i samma veva som exfolieringen. Lyckligtvis är maskerna riktigt bekväma! Man tar ut dem ur förpackningen och lägger den mot ansiktet. Hålen för ögonen och läpparna gör att du kan se och andas ordentligt. Maskerna fungerar även på resande fot eftersom de inte tar upp så mycket plats i väskan. En återfuktande mask ger huden vacker lyster, men kom ihåg att välja en som passar just din hudtyp.

Ansiktskräm med snigelsekret

När du är klar med ansiktsmasken kan du använda en reparerande kräm med snigelsekret. Den mångsidiga produkten kan lösa många problem: den döljer missfärgningar, minskar fina linjer, rengör huden, lindrar irritation, motverkar finnar och pormaskar, och reglerar talgproduktionen. Krämen är mild och har långvarig effekt. Den skonsamma egenskapen beror på den stora mängden snigelsekret: hela 92 % av krämen! Med tanke på krämens starka effekt bör du applicera den innan du lägger dig. Huden blir mjuk och len samt vårdas på djupet. Dessutom slipper du stora porer, finnar och pigmentfläckar.

Varför är koreanska produkter populära?

Asiatiska skönhetsprodukter har en sak gemenskap, vilket är anledningen till deras popularitet: alla vill ha de koreanska kvinnornas perfekta hud. Kom bara ihåg att regelbunden hudvård ska ackompanjeras av en sund livsstil: undvika solens farliga strålar, använda solskyddsprodukter med högt UV-filter, och en hälsosam kost med grönsaker, frukt och fisk.

Koreanska måsten

När det gäller hudvård kan du gärna följa de koreanska kvinnornas exempel. Låt dig gärna inspireras av:

  • djupverkande sminkborttagning med olja och gel;
  • regelbunden exfoliering;
  • kräm med snigelsekret som appliceras på kvällen.

Efter en månads användning av koreanska hudvårdsprodukter blir huden jämnare, lenare och mjukare. Du slipper problem med små finnar, öppna och stora porer, samt pigmentfläckar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *