Upp

Gör det själv – Hemmagjord bronzer


Trenden att göra sin egen kosmetika har varit ganska stark i ett par år, och allt beror på de många fördelarna med den här metoden. Vi tillreder gärna hudvårdsprodukter i hemmets lugna vrå, och lite mer modiga och kreativa kvinnor provar också att göra sitt eget smink. Idag vill vi presentera en metod för att göra en hemmagjord bronzer.

Kontursmink blir alltmer populärt numera. Du bör dock komma ihåg att i takt med att populariteten för denna teknik ökar, så stiger även priserna för dess kosmetika. Vår kreativitet kan rädda oss från stora utgifter. Dyr kosmetika från välkända märken, som säljs i de kända butikerna, kan enkelt ersättas med ekologisk kosmetika.

Hemmagjord kosmetika har många fördelar vi borde nämna när vi pratar om egen bronzer. Först av allt kan vi alltid veta vad vi applicerar i ansiktet, eftersom vi själva väljer naturliga ingredienser till produkten. För det andra betalar vi mindre och får mer, och det har god kvalitet utan onödiga kemikalier. För det tredje använder vi bara ingredienser som är bra för huden, så hemmagjord kosmetika är mer personlig och matchar våra individuella behov.

Här är ett enkelt recept på ekologisk bronzer med ingredienser från våra egna kök.

Vad behöver du?

  • potatisstärkelse (mjöl),
  • naturlig kakao,
  • kanel,
  • malen muskotnöt.

Hur gör man hemmagjord bronzer?

Det viktigaste är att hitta rätt proportion för ingredienserna, så att den inte blir för mörk eller för ljus. Genom att prova dig fram kan du blanda ingredienserna tills du får en perfekt färg på din bronzer. Om du inte gillar lösa sminkprodukter kan du förvandla din bronzer till en krämigare produkt. Då kan du blanda in ett par droppar naturlig växtolja, aloe vera-gel, hyaluronvatten, eller Duraline från Sephora. Fördela ingredienserna så att produkten får en silkeslen konsistens. Häll sedan din hemmagjorda bronzer i en fin förpackning och njut av att använda något du skapat helt på egen hand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *