Upp

Keratin för hår – bästa produkterna. Bästa maskerna för skadat hår

Tror du att det är svårt att reparera skador på ditt hår? Över hälften av alla kvinnor tänker likadant här. Tyvärr ger de flesta upp direkt i början och tar en genväg, vilket är en dramatiskt kort hårklippning. Det här behöver inte vara ditt öde. Om ditt hår är skadat, försök att reparera det med en hårmask – helst en som är berikad med keratin.

Visst stämmer det att det kan vara svårt att sköta om sitt hår – särskilt om det är skadat. Lyckligtvis är detta en mycket mindre utmaning om du väljer rätt hårprodukter och skapar bra hårvårdsrutiner.

Ett av de allra främsta tipsen för att förbättra skadat hår är att använda en återställande hårmask. Det fungerar mycket bättre än ett vanligt hårbalsam eftersom den penetrerar håret djupare för att reparera det från insidan – men självklart beror mycket på dess beståndsdelar. Ta keratin till exempel, vilket är en fantastisk ingrediens som har förmåga att helt vända på skadorna. Det borde inte vara förvånande att keratin, som är den viktigaste byggstenen i det mänskliga håret, i en hårmask är den bästa och enklaste lösningen för att reparera svaga hårstrån.

Skadat hår behöver keratin. Här är de bästa hårmaskerna som har detta protein!

Är du inte säker på vilken hårmask du ska välja? Inga problem, det löser vi! Köp endast beprövade produkter som är oslagbara när det gäller att ta hand om och reparera skadat hår. Bland förslagen nedan finns bara de bästa maskerna för skadat hår, och alla av dem har mycket keratin i sig. Om ett ögonblick kommer du att se de högst rankade hårmaskerna med keratin.

HAIR MASK NANOIL WITH KERATIN

HAIR MASK NANOIL WITH KERATIN

Oersättligt vid reparation av skadat hår. Det är den bästa produkten eftersom den har mycket rikligt med keratin. Nanoils hårmask är en riktig vinnare bland skönhetsprodukter, och den används i stor utsträckning både hemma och på professionella hårsalonger. Den innehåller hydrolyserat keratin och provitamin B5, vilket gör den till ett perfekt verktyg för att reparera, stärka och återuppliva skadat hår. Tack vare de lätta och vattenlösliga silikonerna krävs det bara en användning denna hårmask med keratin för att göra borstningen till en betydligt trevligare syssla, och gör hårstrået lenare och ger det mer lyster. Denna produkt är superlätt att använda: applicera i tvättat hår, låt den göra sin grej i mer eller mindre 15 minuter och skölj sedan ur noggrant. Sist men inte minst är Nanoil Keratin Hair Mask vegansk (det innehåller syntetiskt keratin). Det bästa med denna hårmask är att den är riktigt mild mot känsligt hår men ger samtidigt maximal effekt.

produkt-webbplats: www.nanoil.se

HAIR MASK WELLA SP LUXEOIL KERATIN RESTORE

En annan produkt avsedd för skadat hår – Wella SP Luxe Oil hårmask med keratin. Förutom keratin innehåller denna produkt också mandelolja, jojobaolja och polymerer som förstärker håret inifrån. Keratinets huvuduppgifter är ge näring åt håret och gör hårslingorna mjukare och mer behagliga att röra vid. Hur snabbt du kan se en effekt beror främst på hur välvårdat håret var när du började behandlingen. Men en hårmask med keratin från Wella SP Luxe Oil kommer du att kunna få tillbaka glansen, skönheten och hälsan till ditt hår. Lyckligtvis kan du njuta av dessa effekter hemma utan att boka in ett besök hos en frisör. Det finns bara en nackdel och det är att detta inte är den billigaste hårmasken med keratin på marknaden.

HAIR MASK KEUNE CARE KERATIN SMOOTH

Listan över hårmasker med keratin som är värda att använda på skadat hår inkluderar också en produkt från Keune Care. Denna formel är inte bara berikad med keratin utan också med provitaminer och sheasmör som tillsammans förstärker håret och ger det utvändigt skydd. Tillverkaren beskriver denna produkt som en intensivt fuktgivande hårmask för krusigt hår, men det ska fungera bra även när det används som förstärkning. Det rekommenderas för sprött hår med en tendens till kluvna hårtoppar, liksom för ohanterliga slingor. Dessutom kan Keunes hårmask med keratin hjälpa till att kontrollera krusighet och statiskhet. Det måste appliceras på tvättat och handdukstorkat hår, lämnas kvar i en minut eller två och sköljs sedan ur.

HAIR MASK SYOSS CERAMIDE COMPLEX

Ett professionellt varumärke som har berikat många kvinnors hårrutin – Syoss – och som också har en hårmask avsedd för svagt hår. Denna produkt är en intensivt stärkande hårmask med keratin – faktiskt ett ceramid-keratinkomplex. Vilka fler ingredienser finns i denna produkt? Tyvärr några silikoner och ämnen som kan tynga ner håret. Men om du använder rätt mängd av hårmasken Syoss Ceramid Complex kan du vara säker på att det kommer att reparera håret och gör det starkare, och därmed mer motståndskraftigt mot skador. Bara en liten del jämnt fördelad längs tvättat hår som lämnas i under 5 minuter bör ge dig goda resultat. När du sköljt ur den får du redan på vackert hår.

HAIR MASK PHYTO PHYTOKERATINE EXTREME

En av de dyrare hårmaskeran med keratin är Phyto Phytokeratin Extreme, vilket är en återställande, förstärkande och närande produkt. Den är skapad för tunt, glåmigt, torrt och skadat hår. Med varje användning återställer denna mask den skyddande hydrolipidbeläggningen och reparerar hårstrån inifrån så att de gradvis blir mjukare och lenare. Tyvärr kommer inte alla att se denna effekt efter bara en användning. Ett stort plus för att vara lätt, men minus för att komma i en liten förpackning, som verkar vara omotiverat liten när du ser priset.

HAIR MASK BLONDME KERATIN RESTORE

I en beskrivning av de bästa hårmaskerna med keratin kan vi såklart inte missa Schwarzkopf Professional och deras återställande hårmask. Detta är en lätt formel som skyddar håret, och gör det starkare, återfuktat och glansigare. Tyvärr är denna produkt främst avsedd för att ta hand om ljust, färgbehandlat och blekt hår vilket gör att  BlondMe Keratin Restore inte riktigt platsar bland våra övriga hårmasker. Om det appliceras efter varje hårtvätt, förhindrar produkten glåmighet och ökar hårfärgens livslängd genom att hindra pigmentet från att tvättas ur. Det måste sköljas ur håret efter 5-10 minuter.

HAIR MASK GOLDWELL KERASILK

En kombination av keratin och silke är en potent duo som är vanlig i produkter som ska hjälpa skadat hår. Just denna kombo kan också hittas i Goldwell Kerasilks produkt. Vad är dess huvuduppgifter? Duon sägs stärka, släta ut håret och skydda det. Även om det marknadsförs för att förbättra ostyrigt och krusigt hår kan produkten också användas på andra hårtyper, vilket rekommenderas speciellt när det gäller hår som kräver lite förstärkning. Det blir lite problematiskt när det gäller fett hår eftersom den här produkten kan göra håret tyngre. Men om du fortsätter att använda Goldwell Kerasilk korrekt, bör det dock bli ett bra resultat ändå.