Upp

Kamouflerande smink – hur täcker man ärr och vener?


Ärr och synliga vener är ett vanligt problem hos många kvinnor. Det är inte lätt att dölja imperfektioner med smink, men man kan åtminstone täcka en del av dem. Med lite färdigheter och bra kosmetika blir din hud vacker och strålande.

Spruckna blodkärl

Eller så kallade spindelben ger en obehaglig effekt i ansiktet, på benen och klyftan. Några av orsakerna till att de kan uppstå är genetiska tillstånd, hormonstörningar, högt blodtryck, en passiv livsstil, och klimatförändringar. Blodkärlen expanderar och deras genomtränglighet ökar, vilket gör det lättare för tillstånd som inflammationer och spruckna blodkärl att uppstå. Spruckna blodkärl i ansiktet kan även vara början på rosacea, och detta är ett tillstånd som inte får negligeras. Du måste uppsöka en läkare. Under tiden berättar vi hur man täcker dem med smink.

Innan vi försöker täcka över dina spruckna blodkärl behöver vi täcka över en av alla sminkartisters viktiga regler. Vi pratar alltså om färgterapi, vilket innebär att vi behöver använda den motsatta färgen för att täcka över röda fläckar i huden. Vi behöver alltså använda grönt, och det bästa är en concealer i form av ett stift eller kräm. Spruckna blodkärl på ben har vanligtvis blå eller lila nyanser. Vi kan täcka dem med rosa eller persikofärgade concealers. När du tar på dig en kjol eller klänning kan du njuta av ben som ser helt naturliga ut.

Solbränna, kirurgiska ärr och acneärr

Vi måste komma ihåg att det finns många sorters ärr. De kan ha olika färg, form och storlek. Ärr uppstår när ett sår inte läker ordentligt efter avslutad aknebehandling eller som ett resultat av solbränna. Som tur är kan alla ärr döljas under en bra sminkning (eller åtminstone bli ljusare och lenare med hjälp av en dermatologisk behandling eller skönhetsbehandling). Allt du behöver göra är att välja rätt concealer och applicera den ordentligt på huden. Produkten du väljer bör vara en nyans ljusare än vår egen hud och vår foundation. Applicera den med en borste eller ett finger och distribuera den. Se till att den inte bildar några fläckar, annars kan effekten bli den motsatta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *