Upp

Hur använder man foundation? De vanligaste misstagen


Använder du foundation varje dag? Tror du att du redan vet allt man behöver veta om appliceringen? Korrekt applicerad foundation ska täcka alla imperfektioner, rynkor och torr hud. Att välja perfekt färg är ytterligare en faktor. Vi vill gå igenom de fyra vanligaste misstagen när det gäller att applicera foundation. Begår du också dessa misstag?

1. Strunta i en bas

Varför ska man använda en bas om foundation också är en bas, som dessutom kan bevaras med löst puder? Vi struntar ofta i en bas när det gäller vardagssminkning, för vi tror att återfuktande kräm är tillräckligt för att förbereda huden för foundation. När det gäller oljig hud med en tendens till akne och pormaskar rekommenderas det att använda så få kosmetiska produkter som möjligt. Torr hud bör dock återfuktas med oljiga basprodukter för att få lite extra strålning och jämna ut torr hud.

2. Överdriven foundation

Ju mer foundation, desto bättre täckning? Det finns inga större fel. Ingen foundation täcker bättre bara för att vi ökar mängden i ansiktet. Lura inte dig själv. En bra foundation bör jämna ut huden efter bara ett lager, för ju mer vi applicerar desto synligare blir rynkorna och den torra huden. Minimalism rekommenderas när det gäller foundation, för endast tunna lager som appliceras väl i ansiktet smälter in i huden och ger den önskvärda effekten.

3. Applicera foundation med fingrarna

Har du sett en videoblogg där någon menar att applicering med fingrarna är den snabbaste metoden? Fel. Tiden du sparar på att applicera foundation direkt med fingrarna är inte värd det, för det kommer inte se lika bra ut som du kanske önskar. Applicera foundation med en borste eller svamp som är anpassad efter kosmetikan, så att du får en naturlig effekt och distribuerar den jämnt i ansiktet. Resultatet blir mycket bättre än om du applicerar foundation med fingrarna.

4. Fel nyans på din foundation

Vi har sparat det bästa till sist. Det är ett problem som många av oss upplever (och är medvetna om). Det största misstaget är att vi testar vår foundation på handen eller handleden, vilket ger dåliga resultat. Det bästa är att testa din foundation på käklinjen, eftersom produkten måste passa huden i ansiktet och nacken. Det är bäst att prova produkten hemma, i dagsljus, med olika provexemplar av produkten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *