Upp

Det bästa retinolserumet som ger dig ditt ungdomliga ansikte tillbaka!

Retinol, alltså A-vitamin. Vad är bra att veta om det? Det är oöverträffat för att bekämpa tecken på åldrande i huden och ger de bästa effekterna när det tillsätts i en lätt, koncentrerad formula, som ett ansiktsserum.

Trots att vissa tror att retinol är den senaste kosmetiska uppfinningen, upptäcktes det faktiskt för länge sedan. Ursprungligen visste man inte om alla dess egenskaper, därför avslöjar vi hela tiden dess fördelar för huden och A-vitamin blir nu mer och mer populär. Retinol är värt att känna till, helt enkelt. Än mer för att det betydligt förbättrar huden.

Retinols kosmetiska användningsområden

Retinol är det mest kända derivatet av A-vitamin. Det används i kosmetika (t.ex. krämer, fuktmasker för området under ögonen, eller ansiktsserum) och i ansiktsbehandlingar på salonger. Den här ingrediensen förändrar huden totalt. Till det bättre så klart! Det hjälper till med produktionen av kollagen och elastin som är två väsentliga fibrösa proteiner. Det är därför retinol är det bästa valet för en anti-aging-rutin och för att läka akne och minska hyperpigmentering. Dess egenskaper gör att vi kan njuta av hud som ser yngre ut längre.

Vilken effekt har retinol på huden?

  1. Det påskyndar exfolieringen och reparationen av epidermis.
  2. Det ger elasticitet och stimulerar syntes av kollagen och elastin.
  3. Det håller fukt inuti huden.
  4. Det jämnar ut även de djupaste rynkorna.
  5. Det minskar pigmenteringsfläckar oavsett dess orsak.
  6. Det hindrar överproduktion av olja.
  7. Det minskar inflammation och akneutbrott.
  8. Det gör ansiktet fylligare och gör att det ser yngre ut.

Det bästa av det bästa: RETINOLSERUM

Hur tar man vara på A-vitaminens fulla potential? Allt du behöver göra är att använda det under din dagliga hudvård, helst i form av ett retinolbaserat ansiktsserum vilket är bäst av alla retinolprodukter tack vare dess fördelar. Endast serum innehåller den högsta koncentrationen av retinol så att vi kan förbättra huden mer effektivt genom att använda mindre produkt utan att överbelasta huden.

Däremot måste vi vara medvetna om att det finns olika retinolserum och det är inte alla som är lika effektiva. Koncentrationen av den ”önskade” ingrediensen är inte det enda som är viktigt. Formulans kvalitet och de extra substanserna är också viktiga. Som tur är behöver du inte leta efter det perfekta. Här är det bästa retinolserumet som kvinnor rankar högst och rekommenderar till varandra.

det bästa ansiktsserumet Nanoil

Nanoil Retinol Serum

ANTI-AGING-EFFEKT/YNGRE UTSEENDE/MINDRE SYNLIGA PIGMENTERINGSFLÄCKAR/MINSKAD AKNE/ÅTERUPPLIVELSE/LENARE HUD/LYSTER

Det avancerade retinol-ansiktsserumet från Nanoil förtjänar verkligen första plats i våra recensioner. Nanoil-produkterna är naturliga och har redan erövrat kosmetikamarknaden. Kunder älskar deras formula på grund av de noggrant utvalda ingredienserna, och man kan se det i det här serumet också. En starkt föryngrande, exfolierande A-vitamin som gör huden ljusare är huvudkomponenten i Nanoil Retinol Serum men de tillsatte någonting annat i formulan: rotextrakt från Boerhavia diffusa, vilket inte är en välkänd växt men en fantastiskt kraftfull antioxidant. Vad är det mer som gör det här serumet så annorlunda jämfört med sina konkurrenter? Den superlätta, perfekt absorberade formulan drar till sig våra blickar – du kan använda det innan du går och lägger dig eller under dagen med solskyddskräm. Trots att retinol har vissa brister, kan Nanoil Retinol Serum användas utan bekymmer. Det finns tillgängligt online på www.nanoil.se, har ett konkurrenskraftigt pris och är nästan dubbelt så stort som andra retinolprodukter (50 ml).

The Ordinary Retinol Serum

NÄRANDE/FUKTGIVANDE/ANTI-AGING/DAGSERUM/FÖRSTÄRKT LYSTER

Vi går vidare till en av de billigaste ansiktsretinolen, det vill säga The Ordinary med 0,2% squalen. Vi bör poängtera att priset ofta återspeglar effekterna. Det är däremot en bästsäljare och ett populärt alternativ bland folk som vill använda retinol för att ta hand om sin problematiska hud under sin dagliga rutin. Produkten innehåller en låg koncentration av retinol så det borde inte orsaka någon irritation. Det är en bra nybörjarretinol. Tyvärr är det inte rikt på många värdefulla komponenter, så varumärket använda inte A-vitaminens fulla potential. Den här silikonfria, oljiga formulan kan användas en gång per dag, helst innan man går och lägger sig. Det rekommenderas inte att man använder det på morgonen.

Peter Thomas Roth Retinol Serum

LENARE HUD/ÅTERUPPLIVANDE/JÄMN HUDTON

Vi ställer ett av de dyraste A-vitaminserumen något längre ned i rankningen. Serumet från Peter Thomas Roth innehåller även andra vitaminer som är väsentliga för huden, t.ex. C-vitamin som lyser upp och den kända föryngrande E-vitaminen. Retinol är däremot huvudkomponenten och gör Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM till en av bästsäljarna för åldrande hud (trots att det ursprungligen rekommenderas för alla hudtyper). Synd att vi måste betala ett högt pris för en liten 30 ml-flaska som inte räcker länge då serumet är ganska tjockt. Hur som helst absorberas det väl och lämnar inte efter sig någon klibbig beläggning på ansiktet.

REN Clean Skincare Retinol Serum

MJUKARE HUD/LYSTER/FUKTBOOST/JÄMN HUDTON

Vi var bara tvungna att ta med REN Clean Skincare Bio Retinoid Anti-Wrinkle Concentrate Oil i sammanfattningen av de bästa retinolserumen. Det här oljeserumet innehåller A-vitamin men det är inte den A-vitamin som vanligtvis används i kosmetika. REN-serumet innehåller Bio Retinoid™ som är en unik form av A-vitamin gjord för den här produkten. Den kombineras med Bidens alba-blomextrakt som ger serumet extra näringsegenskaper. Produktens konsistens gör den definitivt lätt att använda, dessutom är REN Concentrate Oil ett bra konditionerande medel. Tyvärr säger många att serumet kostar alldeles för mycket. Om priset inte är ett problem för dig är produkten definitivt värd att prova.