Upp

THE BALM – Retroinspirerad kosmetika för äkta pinuppor


Vackra tjejer på amerikanska affischer från 1950-talet: det är de bilder som The Balm använder på sina produkter. Under ett par säsonger har retroinspirerad kosmetika dominerat de senaste trenderna, så det är inte konstigt att kosmetika från The Balm tagit marknaden med storm. Vad har det här företaget att erbjuda?

The Balm är ett av de yngsta amerikanska kosmetikaföretagen. Företaget har varit verksamt i USA i cirka tio år. Grundaren är Marissa Shipman, som bestämde sig för att experimentera med kosmetika för att skapa en serie produkter som var perfekt för hennes hud. Hon läste flera guider för att tillverka kosmetika och förvandlade köket till ett laboratorium, där hon skapade sitt första klassiska balsam (det var så hon kom på varumärkets namn). Efter några lyckade försök anställde Shipman specialister, designade förpackningar, och påbörjade produktionen av The Balms produkter.

Ikonisk retrokosmetika från The Balm

Kosmetika från The Balm har visat vägen för liknande produkter, och allt är tack vare kosmetikans exceptionellt goda kvalitet och förpackningar med intressant design och äkta 1950-talsanda. På förpackningarna finns vackra pinuppor eller retrobilder från böcker för tonåringar från den här tiden.

Retroandan hos The Balm är inte det enda som är spännande med förpackningarna, som får oss att tänka på 1950-talet. Företaget använder också mycket originella namn, som reflekterar företagets personlighet. Trendernas återuppvaknande är hemligheten som ligger bakom företagets framgångar. The Balm är en blandning av sexigt, romantiskt, allvar och trots, och här är ett par exempel:

  • “Read my lips”,
  • “Down boy”,
  • ”Prom Queen”.

Kosmetika från The Balm är produkter vars popularitet är en aning överraskande. Företagets största hit är förstås Mary Lou Manizer, det vill säga en ikonisk highlighter. En annan storsäljare är en palett med tre highlighters, The Manizer Sisters. Andra populära produkter är ögonskuggor och rouge (t.ex. Hot Mama, Cabana Boy, Frat Boy), det transparenta pudret och paletten ögonskuggor Nude Tude.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *