Upp

Skillnaden mellan BB, CC och DD-krämer

BB-kräm har tagit den kosmetiska marknaden med storm. Sedan en tid tillbaka kan vi också köpa CC- och DD-krämer. Hur skiljer sig krämerna från sin föregångare, och vilka egenskaper har egentligen de olika krämerna?

BB-kräm: Egenskaper

BB-kräm har använts av asiatiska kvinnor sedan 1980-talet. På grund av detta är det många som inte vet att krämen uppfanns i Tyskland! I början var det en exklusiv produkt som endast användes av koreanska kändisar, men det har ändrats. Idag använder kvinnor över hela världen krämen på regelbunden basis.

Eftersom asiatiska kvinnor har bra koll på kosmetika har europeiska och amerikanska företag också fått upp ögonen för BB-krämen. Numera har nästan varje tillverkare en egen kräm i sitt sortiment.

BB är en förkortning för blemish balm, beauty balm eller blemish base. Alla dessa benämningar syftar på kosmetikans mångsidighet. Krämen fungerar nämligen som foundation, återfuktande kräm, och concealer. Många BB-krämer innehåller även solskyddskräm, såväl hos de asiatiska företagen som hos de europeiska.

BB-kräm kan alltså ersätta flera sorters kosmetika, vilket är en av de största fördelarna. De som använder kosmetikan behöver inte tänka på att köpa krämer, concealer, primer eller foundation.

BB-krämer återfuktar, mattgör och ger huden en enhetlig look. Vissa av dem är även lystergivande. Eftersom BB-krämer innehåller silikon blir huden jämnare och maskerar mindre skönhetsfel, särskilt sådana som uppstått när du drabbats av akne.

BB-kräm: Vem kan använda den?

BB-kräm används främst av tonåringar, eftersom känslig hy inte bör utsättas för tung foundation. Kosmetikan kan behandla många olika skönhetsfel utan att tynga ned huden. Detta gör att äldre kvinnor också kan använda produkten, men om du lider av många problem eller så kallad problemhy är CC-kräm ett bättre val.

CC-kräm: Egenskaper

CC-krämen anses vara en bättre version av BB-krämen. CC-krämen vårdar och återfuktar huden, men ger bättre täckning än sin föregångare.

CC står för color control cream, color and care eller color and correct. Även här syftar namnen på hur kosmetikan verkar, nämligen genom att dölja skönhetsfel och förbättra hudens generella utseende.

CC-kräm: Vem kan använda den?

CC-kräm passar inte kvinnor med allvarliga hudproblem som djupa ärr, allvarliga missfärgningar eller inflammationer. Dessa tillstånd kan inte maskeras och behöver därför en särskild behandling.

BB och CC: Likheter och skillnader

CC-kräm baseras på samma formula som BB-kräm, men är framtagen för mer problematisk hy. Båda krämerna är en kombination av korrigering och foundation, men BB är duktigare på att maskera. CC-krämen fokuserar mest på en mattgörande effekt och att dölja symtom som akne, ärr, ytliga blodkärl och rodnad. De läkande egenskaperna är mer en bisak. BB-krämer fungerar precis tvärtom: deras främsta syfte är att lindra irriterad hud. Skillnaden är alltså enkel att identifiera: CC-krämer maskerar bättre och ger huden lyster. BB-krämer är däremot bättre på att läka, och dess antiseptiska samt antiinflammatoriska egenskaper är oslagbara.

DD-kräm: Egenskaper

DD står för dynamic do-all. DD fungerar som en kombination av BB-kräm och CC-kräm, men har dessutom ingredienser som motverkar rynkor. Därför kan DD-kräm motverka tecken på åldrande och maskera rynkor och fina linjer.

DD-kräm vårdar och maskerar bättre än sina föregångare. Dessutom återfuktar krämen ansiktet ordentligt. Samtidigt är det viktigt att välja en produkt med lätt konsistens.

DD-kräm: Vem kan använda den?

DD-krämer vårdar bättre än BB- och CC-krämer. Den främsta skillnaden är målgruppen: DD-kräm är avsett för kvinnor med mogen och krävande hy. Kosmetikan maskerar, motverkar rynkor, ger huden lyster, minskar tecken på hudens åldrande, och döljer trötthet.

BB, CC och DD: Vad är skillnaden?

Efter en fullständig undersökning kan vi konstatera att BB-krämer främst passar tonåringar och kvinnor som inte behöver några särskilda egenskaper. CC-kräm är bäst för kvinnor med problemhy och missfärgningar. DD-kräm har en mer vårdande effekt och passar därför utmärkt för kvinnor med mogen hy.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *