Upp

Post-Gym – svettig hud som sminktrend


Vi är säkra på att rätt mängd täckande kosmetika och matt hud får oss att se tilldragande ut. Vi börjar inse att sminktrender vänder sig allt mer till naturlig sminkning eller den så kallade ”inget smink”-trenden, som ska framhäva vår naturliga skönhet. På senare tid har en mer vågad stil blivit mer populär: Post-Gym, som är den naturliga glänsande hud vi får efter träning.

Vad handlar det om?

Skönhetstrender älskar att överraska oss. Just nu är temat ”svettig hud”, det vill säga hud som glänser av överflödig hud, precis som det ser ut när man har varit på gymmet. Naturliga sminktrender är mycket populära, så det är inte så konstigt att sminktrenden ”inget smink” åtföljs av brist på foundation och matta puder.

Var kommer trenden från?

Som de flesta trender började även denna på röda mattan. På senare tid har världskända stylister riktat blickarna mot Zoe Kravitz ansikte (Lenny Kravitz dotter), som dök upp till Critics’ Choice Awards utan foundation och bara hade lätt rouge på kinderna. Hennes ansikte såg fräscht ut, och var lite svettigt, precis som en tjej som precis avslutat ett yogapass.

Vilka är fördelarna med stilen Post-Gym?

Ett naturligt utseende belönar sig alltid, för en överflödig sminkning kan få dig att se äldre ut. Att avstå från stora mängder kosmetika får ansiktet att kännas lätt och fräscht. Dessutom kan glänsande hud, som om den är lite svettig efter träning, få dig att se yngre ut.

Hur får man detta utseende?

Post-Gym är inte så svårt att uppnå. Det viktigaste är att avstå från stora mängder kosmetika. Den här trenden handlar helt och hållet om naturligt glänsande hud. Om din hud har många imperfektioner kan du förstås inte hoppa över foundation, men applicera ett tunnare lager. En annan viktig faktor i trenden med ”svettig hud” är highlighter på käkbenen, pannan, näsan, och att applicera rouge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *