Upp

Gör ljusa slingor med citronolja


Vi med mörkt hår drömmer oftare om ljusare hår… och tvärtom! Vad kan man göra, när allt vi läser om är hur mycket slingor skadar håret? Ge upp drömmen om ljusare hår? Nej, inte nödvändigtvis. Du kan prova naturliga sätt att slinga håret, till exempel med citronolja.

HUR FUNGERAR DET?

Citronolja har ljusgörande egenskaper. Det kan enkelt användas för att göra rötterna ljusare, vilket ger håret ett ljusare utseende, intensiv glans och en mildare färg. Det innebär att kontrasten mellan rötterna och hårfärgen blir mjukare. Olja har en liknande effekt på hela hårets längd, men detta resultat tar längre tid att uppnå.

METODER FÖR ATT SLINGA MED CITRON

Citronolja + balsam

Den här metoden verkar vara den lättaste och den mest effektiva. Blanda ett par droppar citronolja i ett balsam eller en hårmask innan du tvättar håret. Mängden olja är upp till dig. Applicera sedan blandningen i håret precis som vanligt, och låt blandningen av olja och balsam sitta kvar i cirka 15 minuter.

Citronolja + basolja

Den här metoden att göra slingor med citronolja är specifikt framtagen för den som använder hårolja. I det här fallet stärker citronoljan basoljan. Du kan applicera blandningen i både vått och torrt hår. Ju längre oljan får vara kvar i håret, desto bättre är det för håret.

Citronolja + kamomillsköljning

Kvinnor som regelbundet använder kamomillsköljning kan med fördel lägga till ett par droppar essentiell olja. Gör precis som vanligt men med en liten skillnad: essentiella oljor löses inte upp i vatten, så blanda oljorna väl innan du sköljer håret. Blandningen av kamomill och citron kommer göra håret synligt ljusare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *