Upp

De vanligaste misstagen när vi färgar håret


Det sägs ofta att kvinnor är ombytliga, så ingen överraskas av det faktum att många kvinnor färgar håret. Vi byter hårfärg lika ofta som vi byter läppstift. Det är inte alltid så bra för håret, även fast behandlingar som utförs korrekt inte bör skada håret. Felaktig färgning beror främst på bristande kunskap gällande färgning. Vilka misstag är de absolut vanligaste när vi färgar håret?

Misstag 1. Färg på färg

Nybörjare tror ofta att de kan dölja skadat eller felaktigt färgat hår genom att applicera mer hårfärg. En av de mest grundläggande reglerna säger dock att färg aldrig bör appliceras på äldre färg. Färgen bör tas bort så att resultatet av nästa färgning motsvarar våra förväntningar – rätt nyans, och inga andra skador. Hårfärg har inga vårdande egenskaper, så om vi inte gör detta kan vi inte behandla skadorna från den tidigare färgningen.

Misstag 2. Vi byter frisör för ofta

Vi är missnöjda med en frisör, så vi uppsöker en ny som får fixa den föregåendes misstag. Det visar sig att våra förväntningar inte uppfylls här heller, så vi bestämmer oss för att byta igen. Det är vanligt, men du bör faktiskt ge din frisör åtminstone ett par chanser innan du bestämmer dig för att gå vidare. Vid det första besöket fixar frisören ofta det som kan ha skadats hos en annan salong, och får håret at se bättre och friskare ut. Det är först vid nästa besök som frisören kan ge dig den önskade effekten.

Misstag 3. Vi använder felaktiga vårdande produkter

Färgning är inte engångsbehandling som bara ändrar hårets färg. Efter färgning behöver du ta hand om håret. Många kvinnor glömmer detta, och gråter sedan över sitt torra och skadade hår. Du bör alltid ha schampo, balsam och hårmasker för färgat hår hemma, för vanliga produkter kommer inte fungera lika bra på ditt färgade hår.

Misstag 4. Vi har orealistiska förväntningar

Många kvinnor tror att allt kan ske redan första gången, när de försöker gå från mörkbrunt hår till ljusblont. Tyvärr kan detta endast ske om du är beredd att skada håret otroligt mycket genom att göra det ljusare, vilket kommer leda till att det går sönder, blir torrt, och ibland till och med bränns sönder. Erfarna kvinnor vet att en enda färgning inte ska ändra hårfärgen med mer än 4 – 5 toner. Drastiska förändringar kräver således ett flertal färgningar och en långdragen process.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *