Upp

Retinol för Nybörjare: Allt du behöver känna till om det. Våra 5 BÄSTA ansiktsserum med retinol

I skönhetsbranschen så har…inte mycket förändrats. Det finns ännu inget ämne som föryngrar huden och är mer kraftfullt än ämnet vi alla känner till så väl, nämligen retinol. Anledningen itll detta är nog retinolet självt, det verkar perfekt och gör nästan 100% av kvinnor som använt det nöjda. Retinol är utan tvekan nyckeln till ungdomlig hud. Det hjälper huden att kontinuerligt utföra sin självförnyande process och fungerar ofelbart. Var kommer retinolets superkrafter från? Jo, det kommer från dess egenskap att kunna ta sig djupt ner i huden där den stimulerar och främjar jättesmå fibroblaster att jobba mer effektivt. Dessa fibroblaster är celler som ser till att tillverka kollagen, elastin och (till och med!) hyaluronsyra i huden. Och som vi mycket väl vet, så är den denna trion som gör huden ung, fyllig, återfuktad och felfri.

Har du tillräckligt med kännedom om retinol? Känner du till alla fördelar med vitamin A? Vad är källan till det föga smickrande pratat om retinol? När är den bästa tiden att använda vitamin A? Varför är retinol mest effektivt i ett ansiktsserum? Och sist, hur väljer man det bästa ansiktsseruemt med retinol?

F&S: RETINOL

1. När bör man börja använda hudvårdsprodukter som innehåller retinol?

Många kosmetologer och dermatologer som till exempel Shani Darden, som är en välkänd och brett erkänd dermatolog för kändisar, pratar hela tiden om retinolets fantastiska effekter. Dessa specialister rekommenderar att inte bara använda retinol för djupa rynkor i ansiktet utan att även använda den mycket tidigare än så. Detta innebär att personer i 30-års åldern kan använda retinol för att handskas med andra hudproblem än bara de som är ålderrelaterade. Till exempel så kan de använda retinolprodukter för att behandla huden i ansiktet för att motarbeta akne.

Vidare, så minskar tillverkningen av elastin och kollagen då vi fyllt 25. Eftersom retinol kan stimulera syntesen av dessa två proteiner så kan en hudpropdukt som innehålelr denna vitaminen användas som en anti-ageing stategi. Det är bevisat att retinol försenar rynkor och därför så är det en bra idé att behandla huden i ansiktet med ett retinol ansiktsserum innan man fyllt 30. En sak är säker och det är att man bör börja använda retinol när man märker att de fina linjerna börjar bli djupare.

2. Vad ska man börja retinolbehandlingen med?

Först och främst bör du känna till att på grund av dess kraftfulla hudexfoliernade egenskaper (eftersom retinol främjar cellernas omsättning), så kan retinolet verka kraftfullare än du förväntar dig. På grund av detta så rekommenderar specialister att man gradvis inför retinol i den dagliga skönhetsvården. Vad innebär detta? Jo, det betyder att om huden inte svider efter första användningen och huden inte har någon rodnad så går det bra att applicera en till portion av retinol ansiktsserumet även på kvällen. Gör en paus efter 2-3 dagar för att förtsätta behandlingen senare. Efter circa 2-3 veckor bör du kunna använda retinol varje kväll. Hur hudvårdsprodukten är formulerad och dess koncentration av retinol påverkar självklart också effekterna och tiden man behöver ägna sig åt att vänja huden vid retinolet. Men en sak är säker och det är att om retinol gradvis införs i skönhetsrutinen så har den inga skadliga effekter.

3. Kan retinol påverka huden negativt?

Det kan hända, men endast om den används på fel sätt. Att retinol är en synonym för föryngring och att den är ett botemedel mot rynkor är ett faktum. Den läker också akne och tar bort all slags pigmentering, men om man använder den på morgonen utan att skydda huden med en SPF så kan retinolen inte ge de resultaten man önskar få. Med andra ord, om man applicerar retinol på fel sätt, så kan rodnad och irritation uppstå, men bara om huden blir utsatt för solen.

Det finns för nuvarande gott om hudvårdsprodukter som lyckats ”tämja” retinolet. Vår lista består av dessa produkter som alla innehålelr retinol i sin bästa och säkra form. Applicera bara på kvällen och använd ett solskydd på morgonen. Dock så kan man inte bortse från faktumet att man bör använda SPF på huden i ansiktet även då man inte använder ett ansiktsserum med retinol. Solskyddsfilter är en nödvändighet för att skydda huden från en av dess värsta fiender – solens strålar. 

Det mest rekommenderade och böst rankade ansiktsserumet med retinol är Nanoil Retinol Face Serum. De har anti-ageing, föryngrade och hudlyfts effekter och motverkar även fria radikaler och minskar synbart rynkorna. Ansiktsserumet rekommenderas för alla hudtyper, därbland vuxen hud som är matt, saknar vitalitet, hud som har akne och för de första tecknen på åldrande.

Nanoil ansiktsserum med retinol ger en hudbehandling för alla som är i tjugo-, trettio-, fyrtio- och femtioårsåldern. Använd serumet då du önskar bli av med rynkor och pigmentfläckar. Du kan även använda dig av Nanoil Retinol Face Serum om du vill skydda den ömtåliga hduen i ansiktet från avgaser, rök och andra sorters stadsföroreningar. Sist, om du vill ha en produkt som kan hjälpa dig balansera talg i huden och främja till snabbare omsättning i cellerna, så ska du skaffa Nanoil Retinol Face Serum.

Nanoil Retinol Face Serum

Shani Darden Retinol Reform är ett dyrt ansiktsserum som många kändisar sägs använda dagligen. Serumet rekommenderas av dermatologen som nämnts ovan, Shani Darden, som är föga överraskande. Ansiktsserumet är formulerat med 2.2% retinol och har en skonsam och effektiv föryngrande formula som slätar ut rynkorna som om det vore ett strykjärn. Förutom detta så kan detta ansiktsserumet fixa ojämn hudton, främja cellernas omsättning och minska märken efter akne. I Retinol Reform så har retinol parats ihop med 2% mjölksyra vilekt gör att serumet även ljusar upp och jämnar ut huden.

Ett till ansiktsserum som är vida känt är Murad Retinol Youth Renewal Serum som sägs minimera fina linjer och minska djupa rynkor. Detta ansiktsserumet med retinol får mycket berömm av många skönhetsbloggare för dess egenskaper att kunna göra hudens ton jämn och förstärka dess ungdomliga lyster. Dess skonsamma och välutformade formula funkar lika bra för alla hudtyper, och funkar bra även på känslig hud. Tack vare dess Retinol Tri-Active teknologi så minskar detta retinol ansiktsserumet av Murad effektivt alla åldersteckan som kan dyka upp i ansiktet. En annan av de märkbara fördelarna hos Retinol Youth Renewal Serum är att den ökar hudens fyllighet. Sist men inte minst så bibehåller detta ansiktsserum hudens fuktnivåer tack vare dess hyaluronsyra.

Pixi Overnight Retinol Oil är en olja/serum med retinol som motverkar och försenar tecken på åldrande från att uppstå. Denna hudprodukten främjar hudens självläkande processer och hjälper minska både rynkor och fina linjer. Den ökar även hudens lyster och ger den energi. Detta ansisktsserumet är ett av de bästa att behandla vuxen och torr hud med eftersom oljor ökar hudens fuktnivåer och förhindrar vattenmolekyler från att avdunsta från den. Dessutom so innehåller Overnight Retinol Oil även ett utbud av peptider och ceramider som är ämnen som huden behöver för att se ung ut, bibehålla sin fukt och fyllighet. I detta serumet så verkar retinolet tillsammans med följande oljor: mandel, solros och jojobaolja. Formulan är berikad med grönsaksextrakt som har en antioxidativ effekt samt med vitamin E, som likt retinol har en anti-ageing effekt.

Ett av de mest populära märken inom kosmetika idag är helt utan tvekan The Ordinary. Det har några olika former av retinol att erbjuda, varav en utav dessa är The Ordinary Retinol 0.5% in Squalane – ett ansiktsserum med en låg koncentration av retinol, vilket passar utmärkt för nybörjare och för de med ung hud som påverkas av akne och märken efter akne. Retinol 0.5% in Squalane ansiktsserumet har en vattenfri lösning som är lätt och snabbt tar sig ner i huden. Den har en liten anti-ageing effekt och är bra på att förnya huden. Detta ansiktsserumet minskar dessutom fina linjer, förbättrar hudens tålighet och förhindrar pigmentfläckar orsakade av solen. The Ordinary ansiktsserumet gör huden härligt mjuk och ordentligt återfuktad. Vid regelbunden användning så ger ansiktsserumet en fast hud och får hudporerna att synbart krympa.