Upp

Ombres nya ansikten: Möt Flamboyage, Sombre och Reverse Ombre

För inte så länge sedan var stjärnorna, modevisningar och frisörer fulla av ombre: färger eller nyanser som flöt in i varandra. Ombre skapade olika effekter i håret, som lät det gå från mörkt till ljust. På grund av den här trendens starka inflytande på modevärlden uppstod flera varianter av trenden: flamboyage, sombre och reverse ombre.

Flamboyage – kombination av ombre och balayage

Den här tekniken har utvecklats av den världskända hårstylisten Angelo Seminara HJ. Det är en mycket mer diskret och naturlig version av att tona hårfärgen. Det kombinerar skönheten hos balayage med skönheten hos ombre. Det är inte bara en enkel teknik som färgar håret, för förutom färgen behöver du också självhäftande folie som vi fäster i håret på ett mycket specifikt sätt för att få den effekt som flamboyage erbjuder. Flamboyage förstärker hårets naturliga utseende tack vare de många funktionerna, utan att behöva oroa dig för oattraktiva rötter.

Sombre – en mjukare version av ombre

Sombres stora hemlighet är dess enkelhet, som är irrelevant när det gäller ombre. Den färgande tekniken hos sombre baseras på att man bara slingar håret med en eller två nyanser. Håret får inga intensiva kontraster. Sombres namn är en förkortning av ”soft ombre”. En klassisk ombre är tvådimensionell, medan lillasystern sombre har fått ett tredimensionellt utseende tack vare en mer diskret nyans i håret. Ombre är framför allt ett sätt för brunetter att färga håret, men sombre är även vackert på blonda toner.

Reverse ombre – ombre för blondiner

Blondiner behöver inte vara oroliga för att intensive färgning inte ska passa dem. Reverse ombre är en teknik som är specifikt framtagen för dem, där vi ger det ljusa håret fler nyanser genom att färga topparna mörka. En intressant sak är att metoden är mycket säkrare än klassisk ombre, eftersom vi inte missfärgar ändarna utan snarare färgar dem. Den här tekniken skadar inte håret lika mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *