Upp

De vanligaste misstagen när man använder mascara. Gör du också så?

Mascara är många kvinnors bästa vän, och det finns goda anledningar till det. Till och med den bästa ögonsminkningen fallerar utan vackra ögonfransar. Eftersom vi använder mascara nästan varje dag är de flesta av oss övertygade om att vi inte kan begå några misstag när vi använder det, men det är helt fel. De flesta av oss begår minst ett par vanliga misstag när vi använder mascara. Är du en av oss?

Att pumpa mascaraborsten

Ibland behöver vi få ut lite mer mascara med borsten, och vi försöker fånga upp det från tubens inre väggar genom att dra borsten rytmiskt upp och ner. Det är ett misstag som kan kosta oss mycket mascara. Genom att pumpa med handtaget pumpar vi in onödigt mycket luft, vilket påskyndar uttorkningen. Begränsa rörelserna till ett minimum.

Att använda mascara för länge

Mascara, precis som alla andra skönhetsprodukter, har ett utgångsdatum. Mascarans sammansättning och förpackningens specificering begränsar användningen till tre månader – efter den här perioden bör vi ersätta produkten. Hur ofta har vi inte använt mascara alldeles för länge, tills tuben nästan är tom, för att vi inte vill spendera mer pengar?

Att inte rengöra borsten

Det kanske låter konstigt, men borsten påverkar utan tvekan produktens kvalitet. Borsten bör tvättas (precis som andra sminkborstar). Du måste inte göra det efter varje användning, men det är bra att göra det med jämna mellanrum. På så sätt kan du undvika fasttorkade klumpar som får ögonfransarna att klibba ihop.

Att inte böja ögonfransarna med en ögonfransböjare

Du kan hoppa över de här steget om du har naturligt böjda ögonfransar, men alla är inte så lyckliga. De flesta har raka ögonfransar, och det kan inte ens en bra mascara påverka. Innan varje applicering bör du böja ögonfransarna med en ögonfransböjare, och förstå då kan du uppnå den önskade effekten.

Felaktig appliceringsteknik

Man skulle kunna tro att applicering inte kan vara så svårt, men det är fel. När du applicerar mascara bör du göra en lätt sicksack-rörelse, från ögonfransarnas bas mot topparna, medan du borstar från den ena sidan till den andra. Först då kan du fördela mascaran på ett effektivt sätt.

Att applicera för många lager

Den här punkten kan knytas till den tidigare, om misstag vid applicering. Många gånger applicerar vi för många lager på ögonfransarna, i tron att varje lager kommer fördjupa effekten. Det här misstaget kommer göra att ögonfransarna klibbas ihop och skapar den otrevliga effekten ”spindelben”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *